You are here: Printmax.nl FAQ

Printmax

 

  
0 Producten, totaal €0
 

Wat u allemaal moet weten...

E-mail Print PDF
 

Begrippenlijst

Op onze website ziet u diverse termen tegenkomen die u misschien niet zo heel veel zeggen. Om de meest voorkomende begrippen aan u duidelijk te maken, volgt hier de begrippenlijst:

 CMYK

Het kleurenspectrum waaruit full colour is opgebouwd. De kleuren Cyaan, Magenta, Yellow en zwart vormen samen de basis hiervoor. Voor ons standaarddrukwerk is het noodzakelijk dat uw bestand is opgemaakt in deze kleuren, en niet in RGB ( Rood, Groen, Blauw ).

Gesatineerd MC papier

Ons standaarddrukwerk wordt gedrukt gesatineerd MC papier. Dit papier is tweezijdig gestreken en is lichtglanzend. Het is maar zeer licht zuigend papier, waardoor een hoge kleurintensiteit wordt behaald.

Sulfaatkarton

Sulfaatkarton is een kartonsoort welke aan een kant ongestreken en aan een kant gestreken is. Het heeft een zuigend karakter. Het drukwerk wordt hierdoor grover van structuur.

PMS

PMS kleuren zijn pantone kleuren die “ kleurecht “ zijn. Het drukken van PMS kleuren wordt vaak gebruikt bij huisstijlen die altijd dezelfde kleur moeten hebben. PMS kleuren hebben een uniek nummer, waardoor bij iedere drukker exact dezelfde kleur wordt behaald.

Rillen

Rillen is een afwerking waarbij voor het vouwen een zogenaamde vouwlijn op het drukwerk wordt aangebracht. Rillen wordt gedaan bij papier boven de 170 gram om het “ breken “ van het drukwerk in de rug te voorkomen.

Perforeren

Perforeren is het aanbrengen van een scheurlijn in uw drukwerk. Dit wordt bijvoorbeeld vaak gedaan bij tickets.

Stansen

Wanneer u een aparte vorm aan uw drukwerk mee wilt geven, wordt het drukwerk door middel van een stansmes “ uitgestanst “ in de door u gewenste vorm. Hiervoor moet altijd eerst een speciaal stansmes worden vervaardigd. Dit mes hoeft echter maar 1 keer te worden gemaakt en blijft eigendom van de klant.

UV Lak

UV lak is het aanbrengen van een hoogglans laag om uw drukwerk te verfraaien. Hierdoor krijgt het drukwerk een “ glossy “ uitstraling.

 

Toon alle producten

Klantenservice

InloggenItem1

Item2

Item 3

Item 4